Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/themes/szkola/header.php on line 1
Stołówka | Szkoła Podstawowa w Dubiczach Cerkiewnych

Stołówka

Opłatę za obiady dokonujemy na konto Szkoły Podstawowej w Dubiczach Cerkiewnych:

35 8071 0006 0010 1938 2000 0030

Opłata za miesiąc listopad wynosi: 65,55 zł

 

Zarządzenie Nr 17/2019

 

Dyrektora Szkoły Podstawowej w Dubiczach Cerkiewnych

 

z dnia 03 września 2019 roku

 

w sprawie zasad korzystania ze stołówki szkolnej i wysokości opłat za obiady

Na podstawie art. 106 ust. 3 Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. z 2019 r. poz. 1148 i 1078) w porozumieniu z Wójtem Gminy Dubicze Cerkiewne

zarządzam co następuje:

  • 1. 1 Koszt obiadu ucznia Szkoły Podstawowej w Dubiczach Cerkiewnych i dziecka uczęszczającego do oddziału przedszkolnego wynosi 3,10 zł.
  1. Pracownicy zatrudnieni w szkole i ich rodziny, emeryci i renciści – byli pracownicy szkoły, pracownicy i ich rodziny, emeryci i renciści jednostek organizacyjnych Gminy Dubicze Cerkiewne wnoszą opłatę w wysokości 4,65 zł.
  2. Grupy zorganizowane i inne osoby wnoszą opłatę w wysokości 10,00 zł.
  • 2 Koszt obiadu wyliczono na podstawie kalkulacji zużycia produktów do przygotowywania posiłków oraz kalkulacji kosztów przygotowania jednego obiady od stycznia do czerwca 2019r. stanowiących załącznik nr 1 i 2 do zarządzenia.
  • 3 Zmianę wysokości opłat za obiady dyrektor szkoły może wprowadzić w każdym czasie (może to być spowodowane np. wzrostem cen produktów).
  • 4 Traci moc Zarządzenie nr 11/2017 Dyrektora Szkoły Podstawowej w Dubiczach Cerkiewnych z dnia 1 września 2017 roku oraz Zarządzenie nr 22/2018 Dyrektora Szkoły Podstawowej w Dubiczach Cerkiewnych z dnia 1 lipca 2018 r.
  • 5. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania z mocą od 01 września 2019 r.

 

Jadłospis obiadowy

Lp. Zupa II – gie danie Kompot
1. Zupa pieczarkowa, pieczywo Pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty Kompot śliwkowy
2. Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraków czerwonych
Kompot porzeczkowy
3. Zupa grochowa, pieczywo
Naleśniki z serem i śmietaną
Kawa inka, kakao
4. Żurek, pieczywo Gulasz wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony
Kompot malinowy
5. Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z marchwi, pora i jabłek
Kompot wiśniowy
6. Krupnik, pieczywo Sztuka mięsa, ziemniaki, surówka z białej rzepy, marchwi i jabłek Kompot truskawkowy
7. Zupa ogórkowa, pieczywo Udka z kurczaka, ryż, surówka z kapusty i papryki
Kompot porzeczkowy
8. Barszcz ukraiński, pieczywo Makaron z serem i śmietaną Kawa inka z mlekiem
9. Rosół z makaronem, pieczywo Kotlet wieprzowy, pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną
Kompot śliwkowy
10.  Zupa jarzynowa, pieczywo Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Kompot truskawkowy